Jak wyłączyć moją kartę Bit2Me?

Zmodyfikowano dnia śr, 30 Wrz o 4:21 PO POŁUDNIU

Natychmiastowe wyłączenie karty Bit2Me Card jest bardzo proste. Ta funkcja bezpieczeństwa pozwala tymczasowo zablokować wszystkie płatności, w tym zakupy w sklepach stacjonarnych, płatności online i wypłaty z bankomatów, w przypadku zgubienia karty lub wykonania nieautoryzowanej płatności. Co najważniejsze, ta akcja jest całkowicie odwracalna: możesz aktywować kartę ponownie w dowolnym momencie, jednym kliknięciem.

Jak wyłączyć moją kartę Bit2Me?

1

Zaloguj się do swojego konta Bit2Me w aplikacji lub na stronie internetowej i przejdź do sekcji Karta.

2

Wybierz zakładkę karty, którą chcesz wstrzymać: Fizyczna lub Wirtualna.

3

Bezpośrednio nad obrazem Twojej karty zobaczysz przycisk z opcją Wstrzymaj.

4

Po naciśnięciu przycisku, najpierw otrzymasz 6-cyfrowy kod SMS od Pecunia, naszego dostawcy karty (lub, jeśli masz aktywne powiadomienia Push, kod pojawi się bezpośrednio na ekranie). Wprowadź ten kod, aby kontynuować.

5

Następnie system poprosi o wprowadzenie Twojego osobistego kodu tajnego (kodu bezpieczeństwa, który utworzyłeś wcześniej, aby móc dokonywać zakupów online).

6

Po wprowadzeniu kodu tajnego karta zostanie natychmiast zablokowana.

Jak mogę ponownie aktywować moją kartę?

Reaktywacja karty jest równie prosta. Wykonaj te same kroki:

1

Przejdź do menu Karta w aplikacji lub na stronie internetowej.

2

Wybierz kartę, która jest wstrzymana.

3

Naciśnij przycisk Włącz, który pojawi się w tym samym miejscu, gdzie wcześniej znajdował się przycisk Wstrzymaj.

4

Po naciśnięciu przycisku, najpierw otrzymasz 6-cyfrowy kod SMS od Pecunia, naszego dostawcy karty (lub, jeśli masz aktywne powiadomienia Push, kod pojawi się bezpośrednio na ekranie). Wprowadź ten kod, aby kontynuować.

5

Następnie system poprosi o wprowadzenie Twojego osobistego kodu tajnego (kodu bezpieczeństwa, który utworzyłeś wcześniej, aby móc dokonywać zakupów online).

6

Po wprowadzeniu kodu tajnego karta ponownie stanie się aktywna i będzie gotowa do natychmiastowego użycia.

Różnica między Wstrzymaniem a Usunięciem

Zanim wykonasz jakąkolwiek czynność, konieczne jest zrozumienie różnicy między tymi dwoma funkcjami:

Wstrzymaj: jest to działanie tymczasowe i odwracalne. Jest to zalecana opcja, jeśli chcesz zablokować kartę tylko na krótki czas ze względów bezpieczeństwa.

Usuń: jest to działanie trwałe i nieodwracalne. Jeśli zdecydujesz się usunąć swoją kartę Bit2Me Card, nie będziesz mógł jej ponownie aktywować i będziesz musiał poprosić o nową kartę. Nie można usunąć karty Bit2Me Card, która ma nierozliczone transakcje.

Mimo że Twoja karta Bit2Me Card została usunięta, możesz nadal sprawdzać wykonane nią transakcje.

⚠️ WAŻNE
  • Jeśli Twoja karta Bit2Me Card pojawia się w aplikacji jako zablokowana, prosimy o otwarcie zgłoszenia do Działu Wsparcia lub bezpośrednie napisanie do nas na adres soporte@bit2me.com, abyśmy mogli pomóc Ci ją aktywować.
  • Jeśli nie aktywujesz powiadomień Push, nadal będziesz otrzymywać swój kod weryfikacyjny za pośrednictwem SMS od Pecunia, tak jak dotychczas.

Czy ten artykuł był pomocny?

To wspaniale!

Dziękujemy za opinię

Przepraszamy, że nie udało nam się pomóc!

Dziękujemy za opinię

Daj nam znać, jak możemy ulepszyć ten artykuł!

Wybierz co najmniej jeden powód
Wymagana weryfikacja captcha.

Wysłano opinię

Doceniamy Twój wysiłek i postaramy się naprawić artykuł