Natychmiastowe zablokowanie karty **Bit2Me Card** jest bardzo proste. Ta funkcja bezpieczeństwa pozwala na **tymczasowe zablokowanie wszystkich płatności**, w tym zakupów w sklepach stacjonarnych, płatności online i wypłat z bankomatów, w przypadku zgubienia karty lub wykonania nieautoryzowanej płatności. Co najważniejsze, ta operacja jest **całkowicie odwracalna**: możesz ponownie aktywować swoją kartę w dowolnym momencie jednym kliknięciem.
Jak zablokować moją kartę Bit2Me?
Zaloguj się do swojego konta Bit2Me z aplikacji lub strony internetowej i przejdź do sekcji Card.
Wybierz zakładkę karty, którą chcesz wstrzymać: Fizyczna lub Wirtualna.
Zobaczysz przycisk z opcją Wstrzymaj bezpośrednio nad obrazem Twojej karty.
Po naciśnięciu przycisku, otrzymasz **6-cyfrowy kod** SMS-em od **Pecunia**, naszego dostawcy kart (lub, jeśli masz aktywowane **powiadomienia Push**, kod pojawi się bezpośrednio na ekranie). Wprowadź ten kod, aby kontynuować.
Następnie system poprosi Cię o wprowadzenie Twojego osobistego kodu PIN (kodu bezpieczeństwa, który utworzyłeś, aby dokonywać zakupów online).
Po wprowadzeniu kodu PIN, karta zostanie **natychmiast zablokowana**.
Jak mogę ponownie aktywować moją kartę?
Ponowne aktywowanie karty jest równie proste. Postępuj zgodnie z tymi samymi krokami:
Przejdź do menu Card z poziomu aplikacji lub strony internetowej.
Wybierz kartę, która jest **wstrzymana**.
Naciśnij przycisk Włącz, który pojawi się w tym samym miejscu, gdzie wcześniej znajdował się przycisk Wstrzymaj.
Po naciśnięciu przycisku, otrzymasz **6-cyfrowy kod** SMS-em od **Pecunia**, naszego dostawcy kart (lub, jeśli masz aktywowane **powiadomienia Push**, kod pojawi się bezpośrednio na ekranie). Wprowadź ten kod, aby kontynuować.
Następnie system poprosi Cię o wprowadzenie Twojego osobistego kodu PIN (kodu bezpieczeństwa, który utworzyłeś, aby dokonywać zakupów online).
Po wprowadzeniu kodu PIN, karta ponownie stanie się **aktywna** i będzie gotowa do natychmiastowego użycia.
Różnica między wstrzymaniem a usunięciem
Zasadnicze jest zrozumienie różnicy między tymi dwiema funkcjami przed podjęciem jakichkolwiek działań:
**Wstrzymaj**: to działanie **tymczasowe i odwracalne**. Jest to zalecana opcja, jeśli chcesz zablokować kartę tylko na krótki czas ze względów bezpieczeństwa.
**Usuń**: to działanie **trwałe i nieodwracalne**. Jeśli zdecydujesz się usunąć swoją kartę Bit2Me Card, nie będziesz mógł jej ponownie aktywować i będziesz musiał zamówić nową kartę. Nie można usunąć karty Bit2Me Card, która ma **nierozliczone transakcje**.
Nawet jeśli Twoja karta Bit2Me Card zostanie usunięta, możesz nadal sprawdzać historię transakcji, które nią wykonałeś.
- Jeśli Twoja karta Bit2Me Card pojawi się jako **zablokowana** w aplikacji, prosimy o otwarcie zgłoszenia do Działu Wsparcia lub bezpośrednie napisanie do nas na adres soporte@bit2me.com, abyśmy mogli pomóc Ci ją aktywować.
- Jeśli nie aktywujesz **powiadomień Push**, nadal będziesz otrzymywać kod weryfikacyjny przez **SMS od Pecunia**, tak jak dotychczas.
Czy ten artykuł był pomocny?
To wspaniale!
Dziękujemy za opinię
Przepraszamy, że nie udało nam się pomóc!
Dziękujemy za opinię
Wysłano opinię
Doceniamy Twój wysiłek i postaramy się naprawić artykuł