Usunięcie karty Bit2Me jest działaniem trwałym i nieodwracalnym. Po usunięciu karta zostanie na zawsze wyłączona i nie będzie mogła zostać ponownie aktywowana w żadnych okolicznościach.
Upewnij się, że na pewno chcesz ją usunąć, zanim przejdziesz dalej.
Jak aktywować powiadomienia Push dla karty?
Oprócz SMS-ów od Pecunia, możesz teraz otrzymywać kody weryfikacyjne za pomocą powiadomień push: sześciocyfrowy kod pojawi się bezpośrednio na ekranie, niezależnie od Twojego operatora. Jest to szczególnie przydatne, jeśli jesteś za granicą i nie możesz odbierać SMS-ów.
Zaloguj się do swojego konta Bit2Me i przejdź do sekcji Card. Zobaczysz komunikat „Aktywuj powiadomienia, aby wyświetlić swój kod CVV i potwierdzić zakupy”.
Dotknij komunikatu, aby rozwinąć przycisk Aktywuj powiadomienia dla karty.
Naciśnij przycisk. Otrzymasz SMS-a od Pecunia z sześciocyfrowym kodem; wprowadź go na ekranie, aby potwierdzić aktywację.
Gotowe! Od teraz, za każdym razem, gdy będziesz potrzebować zobaczyć swój kod CVV lub potwierdzić zakup, sześciocyfrowy kod pojawi się bezpośrednio jako powiadomienie push na ekranie, zamiast być przesyłany SMS-em.
- Jeśli nie aktywujesz powiadomień push, nadal będziesz otrzymywać swój kod weryfikacyjny SMS-em od Pecunia, tak jak dotychczas.
Kroki, aby usunąć kartę Bit2Me z aplikacji lub strony internetowej
Jeśli po rozważeniu powyższych punktów nadal chcesz usunąć swoją kartę, oto kroki, które należy wykonać:
Zaloguj się do swojego konta Bit2Me i przejdź do sekcji Card. Wybierz kartę (fizyczną lub wirtualną), którą chcesz usunąć.
Na dole obrazu karty naciśnij przycisk Opcje.
Na następnym ekranie wybierz przycisk Usuń.
Najpierw otrzymasz sześciocyfrowy kod SMS-em od Pecunia, naszego dostawcy kart (lub, jeśli masz aktywowane powiadomienia push, kod pojawi się bezpośrednio na ekranie). Wprowadź ten kod, aby kontynuować.
Następnie system poprosi Cię o wprowadzenie Twojego osobistego kodu tajnego (kodu bezpieczeństwa, który kiedyś utworzyłeś, aby móc dokonywać zakupów przez internet).
Aby zakończyć proces, naciśnij ostatni raz przycisk Usuń. Twoja karta zostanie natychmiast i trwale usunięta.
- Nie można usunąć karty Bit2Me, która ma oczekujące transakcje.
- Mimo że Twoja karta Bit2Me zostanie usunięta, możesz nadal sprawdzać ruchy, które nią wykonałeś.
Czy ten artykuł był pomocny?
To wspaniale!
Dziękujemy za opinię
Przepraszamy, że nie udało nam się pomóc!
Dziękujemy za opinię
Wysłano opinię
Doceniamy Twój wysiłek i postaramy się naprawić artykuł